Punane kala on tõepoolest nii peolaua valitseja kui argipäeva abistaja. Olgu tegemist siis forelli või lõhega, tervisele kasulikke rasvhappeid jagub neis mõlemas niisamuti kui mekki ja mõtteid, mida neist valmistada. Kas teadsid, et piisab juba vaid 200-300 grammist punasest kalast nädalas, et eluks vajalike omega-3 rasvhapete kogus kätte saada? Seda polegi nii palju, arvestades, et üks kehakinnituseks paras kalaports just nii palju kaalubki. Kala kasulikkusest saad lähemalt lugeda meie eelmisest loost, punase kala retsepte leiad aga altpoolt.

Nii forell kui lõhe on võrratult mitmekesised toiduained, millest võib valmistada pea iga rahvusköögi roogasid. Alusta või põhjamaisest kalasupist, millele annab ootamatu nüansi mädarõigas, rända üle idapiiri venepärase lõheseljankaga või proovi aasiahõngulist lõhelaksat. Mõlemast kalast saab suurepäraseid pirukaid, nii lahtiseid kui üleni tainasse pakitud.
Suure suve sissejuhatuseks soovitame tzatziki kastmega lõhesalatit või laimilisandiga õrnsoolakala. Lõhet ja forelli kannatab grillidagi, olgu kinnituseks need seesamiseemnetega lõhevardad või tšillised lõhepakid.
Vana hea ahjulõhe saab uue hingamise, kui täiendad seda põnevate lisanditega. Proovi näiteks kitsejuustukasuka all küpsetatud lõhet, magusvürtsika tšilliglasuuriga ahjulõhet või toorjuustu ja jõhvikapärlitega kaetud lõhet.

Lõhe- ja forelliretsepte on Prisma retseptiraamatus suisa sadakond, kusjuures kõikides retseptides kannatab üks punakala teisega asendamist. Lihtsalt mine Prismasse ja vaata, kumb enne kätte hakkab, kas lõhe või forell. Vaata ka meie teisi kalapakkumisi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *