Oleme blogis varasemalt kirjutanud Prisma omabränditoodetest ehk toodetest, mida saab ainult Prismast. Omabränditoodete kasuks räägib suuresti nende taskukohane hind – hinnavahe tuntud brändide toodetega on tuntav. Seekordses blogipostituses toome välja tooteid meie omabrändide Rainbow ning Xtra tootevalikust, mis on täistaimsed ehk sobilikud veganitele.

Väljatoodud valikus ei ole kindlasti esindatud kõik meie omabrändide vegantooted – lisaks väljatoodule võib Rainbow ning Xtra taimsete toodete hulgast leida hulgaliselt külmutatud ja konserveeritud köögi- ja puuvilju, pastakastmeid, makarone, saiatooteid ja palju muud head-paremat.

Otsustasime aga blogipostituses keskenduda valitud toodetele, mis teinekord riiulivahes uudistades kahe silma vahele võivad jääda, kuid mis võiksid pakkuda veganitele ning veganlusest huvitatutele avastamisrõõmu Rainbow ning Xtra toodetega tutvumisel. Oleme välja toonud valiku taimsetest piima- ning juustualternatiividest, ubadest ja hernestest, snäkkidest, kastmetest ja valmistoitudest.

Anna meile kindlasti kommentaarides teada, milliseid Prisma omabrändi vegan tooteid oled juba varem proovinud ning milliseid plaanid tulevikus proovida!

Kuidas on lood omabränditoodete kvaliteediga?

Kui omabränditoote üheks suureks eeliseks on selle taskukohasus, siis kuidas on lood toote kvaliteediga? Prisma ei tee omabränditooteid pakkudes sugugi mööndusi kvaliteedi osas. Vastupidi, omabränditoodete puhul järgitakse kvaliteedinõudeid eriti rangelt.

Taskukohast hinda aitab pakkuda see, et tooteid hangitakse tihti väga suures koguses ning see, et omabränditoodete puhul hoitakse kokku turunduskulude arvelt.

Loe Prisma omabränditoodete kohta lähemalt siit.

Taimsed piimaalternatiivid


Rainbow pakub laia valikut taskukohase hinnaga piimaalternatiive. Vastavalt maitsele ning otstarbele on valida riisi-, soja-, mandlining kaerajoogi vahel. Kalla hommikuhelvestele, kasuta kastme valmistamisel või hoopis muuks otstarbeks – vali ise!

Valmistoidud


Vahel lihtsalt tuleb ette neid päevi, mil nullist toidu valmistamine tundub liiga suure ülesandena ning lihtsam on haarata valmistoidu järele. Kui tead, et sul selliseid päevi pigem tihti ette tuleb, siis on hea mõte osta kappi valmis erinevaid valmistoidu variante – siis on teinekord suure näljaga lahendus eriti lähedal. Enamjaolt on valmistoidul ka pikk säilivusaeg.

Üks parimaid mugavustoite on muidugi pitsa. Kui sa veel ei ole jõudnud, soovitame kindlasti ära proovida Rainbow vegan pitsa. Grillitud köögiviljade ja kookospõhise kattega sobib see ideaalselt pitsaisu kustutamiseks.

Kui ilm kipub jahedama poole, teeb supp seest mõnusalt soojaks. Siinkohal on meil häid uudiseid kõikidele sibulasõpradele, kel soovitame kindlasti proovida Rainbow sibulasuppi. Kui parajasti rohkem viitsimist ning aega, võid supi toekamaks muutmiseks lisada ka kartuleid, porgandeid või muid juurvilju.


Samuti leidub omabränditoodete hulgas mitmeid pajaroogi, mis on vegan. Rainbow pajaroogade valikus on kokku kolm vegan pajarooga, mille valmistamine on lihtne ja kiire – lisa vaid vett ning eelistatud valguallikat, näiteks hakksoja või kaunvilju. Proovi näiteks spagettide ja köögiviljadega Itaalia pajarooga, riisi, ubade ja köögiviljadega Mehhiko pajarooga või riisi ning köögivilja-puuvilja seguga Kariibi pajarooga.

Oad ja herned

Oad ja herned on veganite toidulaual teatavasti olulisel kohal tänu nende mitmekülgsusele ning kõrgele valgusisaldusele. Rainbow ning Xtra tootevalikusse kuulub lai valik erinevaid konserveeritud ube ning herneid. Lase kaunviljad jooksva vee alt sõelaga läbi ning lisa roale!*

Inglise hommikusöögi traditsiooniliseks osaks olevad valged oad tomatikastmes on leitavad nii Rainbow kui ka Xtra valikust. Samuti võib kauplusest leida Rainbow suured valged oad soolvees.

Vürtsiarmastajatele sobivad hästi Rainbow aedoad tšillikastmes. Rainbow valikusse kuuluvad ka klassikalised ja mitmekülgsed punased aedoad ning mahedad punased aedoad. Erinevaid oasorte sisaldav oasegu sobib suurepäraselt näiteks mõnda pajarooga või taimsesse kotletti. Tervisest pakatavad rohelised oad sobivad hästi aga praadimiseks.

Lisaks tavalistele hernestele leidub meie omabränditoodete valikus ka konserveeritud kikerherneid, mis sarnaselt ubadele on väga mitmekülgsed ning mida kasutatakse tihti erinevates taimsetes kotlettides, salatites, pajaroogades jms. Proovi Xtra kikerherneid või Rainbow mahedaid kikerherneid.

Taimsed juustu- ja võialternatiivid

Rainbow valikust leiab mitmeid taskukohaseid taimseid juustualternatiive. Salatisse lisamiseks sobivad ideaalselt fetalaadsed salatijuustukuubikud, mis lisavad roale mõnusalt soolakat maitset. Võileiva peale sobivad hästi aga cheddarilaadsed võileivaviilud. Samuti võib kauplustest leida ka maitsva vegan gouda-alternatiivi.


X-tra valikust leiab nii vegan margariini kui ka vegan küpsetusmargariini.


Snäkid

Kellele siis aeg-ajalt snäkkida ei meeldiks? Soolaste snäkkide valikust leiad omabränditoodete hulgast nii vegan läätsekrõpsud, krõbekattega tšillipähklid, juurviljakrõpsud kui ka kartulikrõpsud.

Samuti leidub omabränditoodete valikus erinevaid naturaalseid pähkleid, mida on mõnus niisama snäkkida, aga mis sobivad imeliselt ka erinevate toitude täiendamiseks või kastmete valmistamiseks. Teatavasti valmivad mitmed taimsed kastmed just india pähkleid kasutades. Soetades suure, 500-grammise paki india pähkleid saad korraga mitme kastme jagu pähkleid ning tänu suurele pakile soetad need ka taskukohase hinnaga.

Ka maiasmokkadele jätkub valikut. Vahvlisõpradele soovitame Rainbow mustika-vaarikavahvleid, küpsisefännidele näiteks X-tra šokolaadiküpsiseid või Marie küpsiseid.

Šokolaadisõbrad võivad rõõmustada, sest kauplustest võib leida Rainbow Vegan Classic šokolaadi ning Rainbow Vegan Classic karamelli ja meresoolaga šokolaadi. Tumeda šokolaadi austajatele jätkub samuti valikut: valikus on 80%-line tume šokolaad, tume šokolaad pistaatsiapähklitega ning tume šokolaad piparmündiga.

Kastmed

Mis oleks toiduvalmistamine ilma kastmeteta? Meie omabränditoodete valikus leidub mitmeid kastmeid, mis on sobilikud veganitele. Näiteks on täistaimsed Xtra kerge majonees ning Xtra tomatine ning sinepine salatikaste. Rainbow toodete hulgast võib leida laia valiku erinevaid aasiapäraseid kastmeid, alates sojaning teriyaki-kastmetega ning lõpetades Indoneesia päritolu sambal oeleki ning terava srirachaga.

Rainbow valikust leiab kastme ka iga taco sõber, eelistagu ta siis mahedamat või vürtsikamat taco kastet. Tex-mex köögi osaks on muidugi ka paljude lemmik salsa.

Rõõmustada võivad ka karri fännid, sest nii Rainbow punase kui rohelise karri pastad on täielikult veganisõbralikud. Lisa karripastale köögivilju, kookospiima ning tofut või kaunvilju ja lihtne ning maitsev roog on garanteeritud!


Rainbow pestovalikust sobib veganitele arrabbiata pesto. Vürtsine punane pesto sobib hästi pastasse, aga ka pitsale või kastmetesse.

Loodame väga, et leidsid valikust mõne uue põneva toote, mida proovida. Anna meile kommentaarides kindlasti teada, kas oled mõnda nimetatud toodet juba proovinud või plaanid peale lugemist proovida!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *