Küllap oled märganud poeriiulis ahvatlevalt soodsa hinnaga tooteid, mille kaubamärki esmapilgul ühegi tuntud tootjaga seostada ei oska. Kui nii, siis võib olla tegemist kaupluseketi private label’i ehk omabrändi tootega. Mis on omabränd, millest koosneb selle hind ja miks võiks omabrändi tooteid eelistada, kirjutamegi allpool lähemalt.

Tänapäeval on pea igal kaupluseketil oma private label ehk omabränd, mille tooted valmivad spetsiaalselt kaupluseketi tellimusel müümiseks ainult nimetatud keti kauplustes. Tegemist võib olla teada-tuntud tootja olemasoleva tootega, mis pakendatakse kauplusketi pakendisse, või siis spetsiaalselt tellijale toodetud kaubaga. Üha tihenevas konkurentsis on omabrändi toodete arendamise üheks oluliseks põhjuseks soov eristuda ning pakkuda tarbijale omanäolisi ja soodsaid kaupu. Prismas on sellisteks omabrändideks näiteks Coop (endine Rainbow), Xtra, Ciraf, House ja Kotimaista.

Kuidas kujuneb soodne hind?
Omabränditoodete esimeseks eeliseks ongi nende soodsam hind võrreldes tuntud brändide samalaadsete toodetega. Laialt tuntud kaubamärkide hinnakujundusest moodustab üsnagi mõjuka osa turundus alates pakendi disainist lõpetades reklaamiga. Omabrändi toodete puhul on see selge kokkuhoiukoht, mis samas ei riku kuidagi toote enda väärtust.
Hinda mõjutab kindlasti ka tellitava kauba kogus. Suured jaeketid hangivad tooteid ka suurtes kogustes, kasutades ära nö. mastaabiefekti. Suurte koguste soodsa hinnaga hankimisest saavutatav sääst paistab eriti hästi välja näiteks pika säilivusajaga kuivainete puhul, mida saab ka pikema aja jooksul müüa, aga ka sügavkülmatoodete ja tarbekauba puhul. Prisma kauplustes leiab omabrändide tooteid aga muidugi igast osakonnast alates piimariiulist lõpetades grillsütega.
.

Kas omabrändi toode on kvaliteetne?

Ükski kauplusekett ei soovi rikkuda oma mainet enda nime alt ebakvaliteetse toote pakkumisega. Omabränditoodete puhul järgitakse kvaliteedinõudeid eriti rangelt. Prisma omabränditootete vastavust Põhjamaades kehtestatud vastavusnõuetele testitakse meie Soomes asuvas emafirmas S-Grupp. See annab ka siinmail kindluse, et meie omad kaubamärgid on lisaks soodsale hinnale ka kvaliteetse sisuga. Lisaks tootespetsiifilistele kvaliteedi- ja ohutusnõuetele peavad S-Grupi omabärndide tooted olema ka vastutustundlikult toodetud.

Miks eelistada omabrändi tooteid?

Omabrändi tooted muutuvad aasta-aastalt üha populaarsemaks. Eriti teretulnud on need olnud viimasel aastal, kui paljude perede toimetulek on keerulisemaks muutunud. Eelistades tavatoodetest odavamaid omatooteid on võimalik säästa raha ilma, et kvaliteedis järele andma peaks. Soodsamaid private label kaupu eelistavad ka ostjad, kelle jaoks on säästlik ja vastutustundlik tarbimine osaks elustiilist.

Kas sinu ostukorvist leiab ka Prisma omabrändide tooteid? Meie kaubamärke Coop, Xtra, Ciraf, House ja Kotimaista saad osta ePrismast ja kõikidest Prisma kauplustest.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *