Ütleme ilma pikema jututa, et 3+1 põhjust kala söömiseks on: kala teeb sind ilusaks, targaks ja tugevaks + maitseb imehästi! Vajad veel veenmist? Pole viga, selgitame rõõmuga!

Kala teeb ilusaks

Tõsijutt, kalasööjad võivad kiidelda kaunilt kumava naha ning säravate juustega, mille eest hoolitsevad rasvases kalas leiduvad Omega-3 rasvhapped. Just need rasvhapped aitavad nahka kaitsta väliste kahjustajate eest (näiteks päikesekiirgus), aeglustada naharakkude vananemist, tugevdada veresooni, edendada vere hapnikuga varustatust ning seeläbi luua säravat jume.

Kala teeb terveks ja tugevaks

Lisaks kasulikele rasvhapetele sisaldab kala ka täisväärtuslikke valke, mis on sinu organismis olulisteks ehituskivideks. Kalas sisalduvad A-, D- ja E- vitamiin, mineraalained kaalium, raud, fosfor ja mikroelement seleen hoolitsevad sinu tervise eest, hoides luud tugevad, südame terve ja võimalikud vähirakud kontrolli all.
Omega-3 rasvhapped aitavad lisaks säravale palgele ennetada ka südamehaigusi, tugevdada immuunsüsteemi ning hoida vaimset tasakaalu.

Kala teeb targaks

Lisaks eelmainitud omega-3 rasvhappele sisaldab kala ka vähem tuntud omega-2 ja omega-6 rasvhapet. Kõik kolm hoolitsevad ühtmoodi innukalt aju heaolu eest. Erinevate uuringute kohaselt raseduse ajal korrapäraselt kala söönud emade beebid nutikamad ning kalasööjatest tudengid liha eelistavatest tudengitest testides edukamad. Tõhusa ajutöö tagamisel on oluline roll ka erinevatel aminohapetel, mida kalades samuti rikkalikult leidub.

Kala maitseb hästi

Ja nüüd see +1 põhjus – kalast saab valmistada nii palju maitsvaid roogasid! Kas teadsid, et Eesti vetes elab umbes 80 kalaliiki? Kõik need muidugi süüa ei sünni, aga kui vaadata kasvõi Prisma kalaletis pakutavat, siis kalasöömine üksluiseks kindlasti ei kujune.
Riiklike toitumissoovituste kohaselt võiks kala süüa vähemalt 30 grammi päevas ning selle koguse saab kenasti kokku ka ühe söögikorraga, kuigi valgurikast ja kalorivaest kala võib süüa kasvõi mitu korda päevas. Prisma kodulehe retseptirubriigist leiad suisa mitusada isuäratavat kalaretsepti suupistetest suppideni ja argistest kalavormidest piduroogadeni.

Kust kala saab?

Eks ikka Prismast! Maikuus oleme pilgu pööranud räimele, kohale, siiale ja vikerforellile, kuid loomulikult on meie kalalettide kaubavalik neist neljast oluliselt laiem, ulatudes kodumaisest kaugema kandi kraamini ning kaladest mereandideni. Maikuu kalapakkumisi näed siit ja saad osta lähimast Prisma hüpermarketist.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *