Valmistusaeg: umbes 1,5 tundi (millest 45 minutit aktiivset aega)

Valmista jõululauale mahlane sea sisefilee, mis muutub ahjus maitseõliga küpsedes eriti pehmeks ja saab endale jõuluvürtside hõrgu aroomi. Magus viigimarjakaste täiendab suurepäraselt piprase liha maitset.

Koostisosad (8 portsjonit):

  • 1 kg seafileed
  • 2 punast sibulat
  • 3 küüslauguküünt

Maitseõli:

  • 2 spl oliiviõli
  • 2 spl tumedat siirupit
  • 1 spl soola
  • 1 spl jahvatatud musta pipart

Kaste:

  • Ahjuvormist liha- ja sibulaleem
  • 2 dl vett
  • 1 dl glögi
  • ½ dl sojakastet
  • ½ dl tumedat siirupit
  • 2 spl palsamiäädikat
  • ½ tl jahvatatud musta pipart
  • 250 g kuivatatud viigimarju

Kaunistuseks:

  • Purustatud pistaatsiapähklid

Valmistamine:

  1. Eemalda fileelt kelmed ja määri see maitseõliga. Lase lihal toatemperatuuril umbes tund aega maitsestuda.
  2. Lõika sibulad ja küüslaugud sektoriteks ning aseta need koos fileega ahjuvormi. Küpseta 125 °C juures umbes tund, kuni liha on läbi küpsenud.
  3. Kalla ahjuvormist leem ja sibulad potti, lisa vesi, glögi, sojakaste, siirup, äädikas ja pipar. Keeda 10 minutit, seejärel lisa viigimarjad ja keeda veel 5 minutit.

Viiluta liha, vala peale kaste ning kaunista purustatud pistaatsiapähklitega.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *