Mitu tundi (sellest 15 min aktiivset tegevust)
20 portsjonit

Jõulusingi küpsetamine on üks olulisemaid Põhjamaade traditsioone. Jõulusingi saladus on praetermomeeter ja madalal temperatuuril küpsetamine. Konjakisinepist saab glasuuri, mis on jõululaua uhkuse vääriline.

Koostisained
5 kg kondita sink (külmutatud)

Glasuur
110 g konjakisinepit
50 g riivsaia

Lisaks
1 küpsetuskott
nelki

Valmistamine
Jäta külmutatud sink pakendisse ning lase sel külmikus sulada umbes 3 ööpäeva.
Tõsta sink paar tundi enne küpsetamist toatemperatuurile, suru selle keskele praetermomeeter ning lase singi sisetemperatuuril tõusta umbes 10 kraadini.

Eemalda praetermomeeter ja kileümbris ning pane võrguga sink, kamar ülespoole, küpsetuskotti ja siis sügavale ahjuplaadile. Sulge kott ja lõika koti ülanurka väike õhuava. Suru praetermomeeter läbi koti singi kõige paksemasse kohta.

Küpseta 100–125 kraadi juures, kuni singi sisetemperatuur on 75–80 kraadi. Selleks kulub umbes 60–70 minutit kg kohta. 75-kraadine sink on mahlaselt küps, 80-kraadine aga muredam.
Lase singil 15–20 minutit jahtuda. Eemalda kott ja kui soovid, tõsta leem ahjuplaadi põhjalt kastme jaoks kõrvale. Eemalda võrk, kamar ja osa pekki.

Määri singile sinep ja raputa peale riivsaia. Pruunista 250 kraadi juures, kuni pind saab ilusa värvi, 5–10 minutit. Kaunistuseks suru singi pinna sisse terveid nelke.

Soovitus! Valmis sink säilitab oma hea maitse kauem, kui hoiad seda külmas alati fooliumiga kaetult. Iga kord lõika serveerimiseks sobiv kogus viile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *