Umbes tund
4 portsjonit

Kõrvits on üks sügishooaja hõrgutisi ning sobib ideaalselt kosutava püreesupi valmistamiseks.

Koostisained
Maitseõli
100 ml rapsiõli
1/4 tl soola
1/2 tl mett
paar oksa värsket peterselli ja tüümiani

Supp
1,2 kg kõrvitsat
rapsiõli
1 keskmine mugulsibul
1 küüslauguküüs
1/2 punast tšillikauna
110 ml vahukoort
50 g võid
300-400 ml vett
soola
kaunistuseks röstitud kõrvitsaseemneid


Valmistamine
Valmista maitseõli. Pane kõik maitseõli koostisained kannmikserisse ja surista ühtlaseks. Maitse, ja kui vaja, maitsesta.

Valmista kõrvitsapüreesupp. Pane (pöördõhuga) ahi soojenema 175 kraadini, tavaline ahi 200 kraadini. Lõika kõrvits pikuti pooleks. Kaabi seemned välja. Määri lõikepindadele õli ning tõsta kõrvitsapooled ahjuvormi, lõikepind allpool. Küpseta ahjus 30 minutit. Vahepeal poolita sibul. Ära koori. Määri lõikepindadele õli ja jäta sibulad ootama. Poolita tšillikaun ning kaabi seemned väikese lusikaga välja.

Kui kõrvitsapooled on ahjus olnud 30 minutit, pane ahjuvormi ka sibul (lõikepind allapoole), tšilli ja küüslauguküüs ning küpseta veel umbes 20 minutit. Kui kõrvits ja sibul on nii pehmed, et neid saab kahvliga püreestada, siis on need valmis.

Tõsta ahjuvorm lauale ja lase mõni hetk jahtuda. Kaabi kõrvitsa viljaliha lusikaga köögikombaini. Lisa tšilli, kooritud sibulad ja küüslauguküüs. Lisa koor, või ja osa vett. Surista püreeks. Kui vaja, lisa vett, kuni koostis on sobiv. Maitse ja kui vaja, lisa soola. Kui kõrvitsasupp on endiselt kuum, on see nautimiseks valmis. Kui supp on jahtunud, vala see kastrulisse ja soojenda, põhjast segades.
Vala kõrvitsasupp taldrikusse ning kaunista maitseõliga. Puista peale mõned röstitud kõrvitsaseemned.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *