30 min (sellest 15 min aktiivset tegevust)
4 portsjonit

Kogu perele maitsev lillkapsaroog valmib vähese vaevaga lillkapsast ja hakkliha-tomatikastmest.

Koostisained
400 g veisehakkliha
1 sibul
2 küüslauguküünt
390 g purustatud tomateid ürtidega
1/2 tl purustatud musta pipart
1/2 tl soola
600 g (1 pea) lillkapsast
150 g riivjuustu

Lisaks
minitomateid
basiilikut


Valmistamine
Pruunista hakkliha pannil. Koori ja haki sibul ja küüslauk. Lisa sibul ja küüslauk pannile ning kuumuta pisut. Sega hulka purustatud tomatid, pipar ja sool. Lase haududa seni, kuni lillkapsaga tegeled.

Loputa lillkapsas, eemalda lehed ja lõika varre otsast tükk ära. Poolita lillkapsas ja lõika see umbes 1 cm paksusteks viiludeks ning siis suutäie suurusteks tükkideks. Tõsta tükid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile või ahjuvormi. Vala kaste ühtlaselt lillkapsatükkidele. Puista pinnale juustu. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 15 minutit, kuni juust on pisut pruunistunud. Lillkapsas võib jääda seest krõmpsuks.

Kui soovid, lisa valmis vormi peale poolitatud minitomateid ja basiilikut. Paku koos värske salatiga.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *