Küpseta traditsiooniline Itaalia sidrunikook paar päeva ette, sest see kook läheb seismisega ainult paremaks.
Valmistusaeg: Umbes 1 h (sellest 30 min aktiivset tegevust)
Koostisosad (12 tükki)
4 munavalget
4 munakollast
2 dl suhkrut
2 sidrunit
100 g võid
1 dl nisujahu
1 tl vanillisuhkrut
160 g (2 pakki à 80 g) mandlijahu
250 g ricottat
1 dl mandlilaaste
Lisaks
tuhksuhkrut
Valmistamine (ahi 175 °C)
Pane eemaldatava põhjaga vormi (läbimõõt 20–24 cm) põhja ümber küpsetuspaber. Kata vormi servad küpsetuspaberi ribaga.
Eralda munakollased munavalgetest. Jälgi, et munakollast ei satuks munavalge hulka. Vahusta munavalged miksriga tugevaks vahuks. Viimasena vahusta vahukoore hulka 1/2 dl suhkrut.
Pese sidrunid ja riivi koored. Pressi 2 spl sidrunimahla.
Vahusta kausis pehme või ja 1 ½ dl suhkrut. Klopi munakollased ükshaaval hulka. Sega nisujahu vahuga. Lisa sidrunikoor ja -mahl, vanillisuhkur, mandlijahu ja ricotta. Klopi kiiresti ühtlaseks. Sega vahukoor õrnalt taigna sisse.
Kalla tainas vormi. Puista pinnale mandleid. Küpseta 175-kraadises ahjus umbes 45 minutit. Lase koogil jahtuda. Raputa peale tuhksuhkrut.