Küpseta spargel panko riivsaiaga krõbedaks ja serveeri näpuroana koos värske laimiga maitsestatud aioliga. Sparglit on mugav valmistada ka kuumaõhufritüüris.
Valmistusaeg: 30 min (sellest 15 min aktiivset tegevust)
Koostisained (4 portsjonit)
500 g (1 kimp) rohelist sparglit
2 kanamuna
1 dl nisujahu
3/4 tl soola
1/2 tl purustatud musta pipart
2 – 3 dl panko riivsaia
Laimiaioli
2 dl majoneesi
1 laim
1 küüslauguküüs
1/2 tl purustatud musta pipart
Valmistamine (ahi 225 °C)
Loputa spargel ja lõika ära kuivad varreotsad. Kui sparglivarred on paksud, koori neid õhukeselt.
Löö munad supitaldrikusse ja klopi lahti. Teisel taldrikul sega nisujahu ja maitseained. Kolmandale taldrikule mõõda esmalt detsiliiter panko riivsaia, lisa seda vastavalt vajadusele. Paneeri spargel nisujahusegus, raputa üleliigne jahu maha. Seejärel kasta spargel munasse ja nõruta üleliigne muna maha. Lõpuks paneeri spargel panko riivsaiaga ja aseta ahjuplaadile küpsetuspaberile.
Rösti spargel 225-kraadises ahjus kuldpruuniks, umbes 15 minutit.
Mõõda majonees kaussi. Pese laim, riivi koor (1 tl) ja pigista mahl (1 spl). Koori ja peenesta küüslauguküüs. Sega aioli koostisained majoneesiga.
Soovitus! Valmista spargleid kuumaõhufritüüris. Aseta need korvi piisava vahega ühele tasapinnale ja küpseta 180 kraadi juures 5-7 minutit.