Koostisosad

Taigen

6 dl petti

150 g võid, sulatatud ja jahutatud

3 dl suhkrut

3 tk muna

8 dl nisujahu

2 tl küpsetuspulbrit

1 tl vaniljesuhkrut

1 tl jahvatatud kardemoni

1 kg nektariine

Kookosepuru

100 g külma võid, kuubikutena

1 ½ dl suhkrut

1 ½ dl  kookoshelbeid

2 dl nisujahu


Sega pett, sulavõi, suhkur ja munad läbi. Sega omavahel jahu ja maitseained, lisa need petisegule ja sega kiirelt läbi.  
Kalla tainas küpsetuspaberiga vooderdatud küpsetusplaadile. Loputa ja kuivata nektariinid, poolita need, eemalda kivid ja viiluta nektariinipoolikud u. 0,5 cm paksusteks viiludeks. Laota viilud ühtlaselt tainale. Mõõda kausis kookosepuru koostisosad ja näpi need kiirelt kokku. Puista purusegu ühtlaselt nektariinitäidisele. Küpseta pirukat ahju keskel 200 kraadi juures, umbes 30 minutit või kuni pirukas pind on kuldpruun ja põhi küps. Kui pind pruunistub liiga kiiresti, kata pirukas küpsetamise viimases etapis küpsetuspaberi või fooliumiga.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *