Mahlakate baklažaanirullide sees on peidus röstitud paprikaviilud ja mozzarellapalad. Rullidele lisab maitset enne küpsetamist peale pintseldatud tüümiani-sidruniõli.

Koostisosad

2 baklažaan
2 pikka punast paprikat
1 pott tüümiani
3/4 dl oliiviõli
2 spl sidrunimahla
1/2 tl jahvatatud must pipart
1 tl soola
1 pakk mozzarellakirsse
puidust kokteilitikke

Valmistamine

Pese ja kuivata baklažaanid ja paprikad. Eemalda baklažaanide varreosad. Lõika mõlemast baklažaanist pikisuunas 8 viilu. Lõika paprikad pooleks ja eemalda varred ja seemned. Laota baklažaaniviilud ja piprapoolikud kahele ahjuplaadile.

Nopi tüümianilehed vartelt, jäta natuke hilisemaks kaunistamiseks ja sega ülejäänud oliiviõli, sidrunimahla, pipra ja soolaga. Pintselda ürdiõli baklažaaniviilude mõlemale poolele. Rösti köögivilju ahjus 225 kraadi juures umbes 15 minutit või kuni pehmenemiseni. Samuti võid köögivilju grillida õrnal kuumusel, kuni need on pehmed. Lase jahtuda.

Lõika paprika väiksemateks tükkideks. Pane tükk paprikat ja mozzarellapall baklažaaniviilu laiemasse otsa, rulli kokku ja kinnita kokteilitikuga. Tee nii kõikide baklažaaniviiludega. Puista rullidele kaunistuseks peale veel tüümiani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *