Grillitud värske kapsas on üllatus, mida pead kogema! Viimistle grillilt võetud kapsaviilud särtsaka tšilli-sidrunikastme ning hakitud soolapähklite ja murendatud fetajuustuga.
Koostisosad (4 portsjonit)
1 värske kapsas
2 spl rapsiõli
Tšilli-sidrunikaste
1 tk sidrun
Punt koriandrit
3 spl rapsiõli
2 spl vedelat mett
2 tl sojakastet
1 tl tšillihelbed
1/4 tl soola
1/4 tl jahvatatud must pipar
Serveerimiseks
1 dl soolapähkleid
Veidi fetajuustu
Lõika värske kapsas 2 cm paksusteks viiludeks. Lükka ettevaatlikult läbi iga kapsaketta paar vees leotatud puidust grillvarrast, et neid paremini koos hoida. Pintselda kapsaviilud ,mõlemalt poolt õliga.
Pigista sidrunimahl (1/2 dl) väikesesse kaussi. Haki koriander. Sega kõik kastme koostisosad kokku.
Grilli kapsaviile grillplaadil umbes 5 minutit mõlemalt poolt, kuni pind on röstitud ja sisu veidi pehmenenud.
Haki soolapähklid veidi väiksemaks ja murenda fetajuust kahvliga veidi peenemaks. Nirista kaste kapsalõikudele ning viimistle pähklite ja fetaga.