See võõrapärase nimega küpsetis sisaldab tegelikult hästituntud ürte nagu petersell ja till. Kodustele maitsetaimedele lisavad eksootilisemat mekki rosinad, seedermänniseemned ja kurkum, vormi hoiab koos ricotta, munad ja parmesanijuust.

1 porrulaugu valge osa
2 punti/potti tilli
1 punt/pott peterselli
1 punt/pott koriandrit
150g värsket beebispinatit või 150 g külmutatud (ja eelnevalt sulatatud) spinatit.
Peotäis kuldseid rosinaid
Peotäis seedermänniseemneid
1 tl meresoola
1 tl jahvatatud kurkumit
1/2 tl purustatud musta pipart
Praadimiseks oliiviõli

Munasegu:
4 muna
1 dl piima
2 spl kreeka jogurtit
1 pakk ricottat
100 g peenelt riivitud parmesani või muud sarnast laabijuustu, näiteks Valio Forte
1/2 tl meresoola

Kalla rosinatele keev vesi ning jäta seniks pehmenema, kuni teiste toorainetega tegeled.
Haki porrulauk väikesteks kuubikuteks ja kuumuta suurel pannil väheses oliiviõlis läbi. Nüüd haki kõik ürdid peeneks ja lisa koos spinatiga pannile. Lisa sool, pipar ja kurkum ning kuumuta keskmisel tulel läbi nii, et ürdid veidi kokku vajuvad. Lisa veest kurnatud rosinad ja seedermänniseemned ja sega läbi. Tõsta ürdisegu pannilt kaussi ja jäta jahtuma.

Klopi suuremas kausis munad soolaga kergelt läbi. Lisa piim, jogurt, ricotta ja riivitud parmesan ja sega. Seejärel lisa ürdisegu ja sega uuesti kõik läbi.
Kalla kogu mass eelnevalt määritud ahjuvormi ning küpseta 180-kraadides ahjus umbes 30 minutit. Kuku sabzi maitseb kõige paremini toasoojalt, ei liiga kuumalt ega ka külmkapikülmalt.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *