Värskendava sidrunimekiga kook on ühtviisi kerge nii kõhule kui rahakotile. Erinevalt tavapärastest küpsetistest puudub sel koogil tainane põhi, mistõttu sobib see ka neile, kes gluteeni vältima peavad.

3 pakki ricottat
4 muna
1 dl suhkrut
2 spl maisitärklist
1 sidruni koor, riivitud
1 dl mooniseemneid

Katteks: 1 dl mandlilaaste, 1 spl tuhksuhkrut
Rabarberikompott: peotäis noori rabarbrivarsi, maitse järgi suhkrut

Esmalt valmista rabarbrikompott, et see jõuaks jahtuda. Selleks tükelda noored rabarbrivarred 3-sentimeetri pikkusteks jupikesteks. Tõsta rabarber keedupotti, lisa maitse järgi suhkrut ja veidikese vett ning lase kaane all tasakesi keema tõusta. Keeda u. 5 minutit nii, et rabarber oleks pehme, kuid mitte liiga pudrune. Tõsta rabarbrikompott purki jahtuma.

Koogi valmistamiseks vahusta munad suhkruga tihedaks vahuks. Lisa munavahule tärklis, mooniseemned ja sidrunikoor ning sega õrnalt läbi. Seejärel lisa pakkhaaval ka ricotta, ettevaatlikult segades, et munavaht kokku ei vajuks.
Määri 26-sentimeetrise läbimõõduga lahtikäiva koogivormi küljed ja põhi võiga või kasuta vooderdamiseks küpsetuspaberit. Kalla taigen vormi ning küpseta kooku 180-kraadises ahjus 30 minutit. Seejärel puista kuuma koogi peale mandlihelbeid ja tuhksuhkrut ning küpseta veel 5-10 minutit kuni suhkur karamellistub ja mandlilaastud veidi pruunistuvad.

Serveeri kooki rabarbrikompotiga.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *