Kui üldine hinnatase aina kõrgemale marsib, siis hakatakse otsima rahakotisõbralikumaid alternatiive. Kaupluste private label ehk omabrändide tooted on säästmiseks üks võimalus.

Praegu on pea igal kaupluseketil lai omabrändide valik, mille tooted valmivad spetsiaalselt kaupluseketi tellimusel ja mida müüakse vaid nimetatud keti poodides. „Prismas on sellisteks omabrändideks näiteks Coop, Xtra, Änglamark. Klientide huvi nende omabrändide toodete vastu näitab, et eestlased eelistavad madalat hinda, ilma et peaks kvaliteedi ja hea maitse pealt ohverdama,“ kinnitas Prisma Eesti sortimendi- ja hankedirektori Kaimo Niitaru.

Kvaliteet ennekõike

Prismas müüdavad Coopi tooted on Põhjamaades juba ammu tuntud ning armastatud oma hea hinna-kvaliteedi suhte poolest. Ka Eesti Prisma lettidelt on Coopi ja Coop Xtra tooteid võinud leida juba aastaid.

„Lisame tänavu oma sortimenti järjest uusi kvaliteetseid ja tõesti hea hinnaga Coopi tooteid, mis järk-järgult asendavad Rainbow tootesarja,” sõnas Niitaru. „Ostustatistikast on näha, et Prismas müüdavad Coop tooted on juba kujunenud paljude eelistatud valikuks.“ 

Prisma klientide lemmikud

Bränditud 320-grammine täisteratortillade pakk võib maksta pea 3 eurot, aga omabrändi sama toote eest tuleb Prismas välja käia 1,41 eurot, kusjuures Coopi tortillade pakk on 370 grammi. Pastatooteid vaadates on näiteks tagliatelle üks parimaid pastasid, millele saab lisada veidi koort ja mereande ning üllatada kogu peret luksusliku õhtusöögiga. Kui muidu peab 500-grammise tagliatelle paki eest välja käima enam kui 3 eurot, siis Prismas müüdav Coopi tagliatelle maksab 1,79 eurot. “Seetõttu ei tule ka üllatusena, et just need tooted topis figureerivad,” ütles Niitaru.

Tutvu Prismas müüdava Coopi valikuga siin.

Kuidas kujuneb omabrändide taskukohane hind?

Laialt tuntud kaubamärkide hindu mõjutab tugevalt turundus, alates pakendi disainist lõpetades reklaamiga. Omabrändi toodete puhul sellele rõhku ei panda, kuid toodete kvaliteeti ja maitset see kuidagi ei mõjuta. Hinda mõjutab kindlasti ka tellitava kauba kogus. Mastaabiefekt suurte tellimuste puhul paistab eriti hästi välja just pika säilivusajaga kuivainete puhul, aga ka sügavkülmatoodete ja tarbekauba puhul. Loe lähemalt Prisma blogist.

Prismas müüdavaid Coop tooteid teistest Eesti kaupluskettidest ei leia. Antud Coop tooted jõuavad lettidele läbi Coop Tradingu, mis kuulub Coop Taanile, Coop Norrale, Coop Rootsile ja Prisma emaettevõttele SOK.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *