Värskendav laimikaste ning rohelised köögiviljad teevad sellest salatist esimese kevadekuulutaja. Salatist jagub kergeks eineks neljale.
Nipp! Kui soovid toekamat salatit, võid kõige alla lisada paar lusikatäit keedetud riisi, kinoad või kuskussi.

Koostisosad:

1 pikk kurk

1 fenkol ehk apteegitill

2 avokaadot

2 purki tuunikala õlis

1 pott koriandrit

paar vart rohelist sibulat

1 väiksem punane sibul

2 spl oliiviõli

1 laimi mahl

soola ja musta pipart

Valmistamine:

Lõika kurk pikuti pooleks ja viiluta võrdse paksusega viiludeks.

Viiluta punane sibul ja apteegitill, koori avokaadod ja viiluta ka need. Nõruta tuunikala õlist. Haki koriander ja roheline sibul ning pane need kõrvale.

Salatikastme valmistamiseks klopi väiksemas kausikeses omavahel kokku oliiviõli, laimimahl, veidi soola ja pipart.

Tõsta viilutatud köögiviljad serveerimiskaussi, maitsesta lusikatäie salatikastmega ja sega kergelt läbi. Tõsta köögiviljade peale tuunikala ning selle peale hakitud koriander ja roheline sibul. Lisa ülejäänud salatikaste.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *