Küpseta õunad ingveri-jõhvikamahlas punapõskseks ja serveeri koos laimi-kookosevahuga. Hapukasmagus maius sobib hästi ka neile, kes piimatooteid väldivad. Magustoitu jagub 4-6 sööjale.

Koostisosad:

4-6 õuna

40 g (umbes 5 cm tükk) ingverit

1 l jõhvikamahla

1 dl suhkrut

2 dl kookoskoort

1 spl suhkur

1 spl laimimahla

1 tl riivitud laimikoort

Valmistamine

Valmista õunad päev enne serveerimist, nii jõuavad need parasjagu maitsestuda. Koori õunad. Soovi korral eemalda õunasüdamikud. Koori ja viiluta ingver.

Vala mahl potti, lisa ingveriviilud ja suhkur. Lase keema tõusta ning keeda tasasel tulel umbes 10 minutit. Lisa õunad ja pane õunte peale väike taldrik, et need oleksid vedelikuga üleni kaetud. Keeda tasasel tulel veel umbes 10 minutit või kuni õunad on küpsed. Jäta õunad vedelikku jahtuma. Kui leem on jahtunud toatemperatuurini, aseta pott  külmkappi maitsestuma 8-12 tunniks. Vaata, et ka kookoskreem oleks külmikus.

Enne serveerimist ava külm kookoskreemi purk ja nõruta ära vesine osa. Tõsta lusikaga järelejäänud valge kookospasta kaussi. Lisa suhkur ja klopi pehmeks. Maitsesta laimimahla ja riivitud laimikoorega.

Serveerimiseks tõsta õunad maitseleemest taldrikutele, lisa lusikatäis leent igale õunale ja serveeri koos kookoskreemiga.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *