Suvikõrvitsa hooaja tipphetk on juustuga täidetud suvikõrvitsarullid! Täida rullid ürtide, toorjuustu ja seemnete seguga, lisa tomatikaste ning hauta ahjus. Paku juurde värsket leiba.

Koostisained (4 portsjonit)

1 keskmine suvikõrvits (u. 350 g)

Kaste

400 g (1 purk) purustatud tomateid

1 pott basiilikut

1 küüslauguküüs

1/2 tl Sriracha kastet või muud tšillikastet

1/2 tl soola

1/2 tl purustatud musta pipart

20 d tugevamaitselist juustu (nt 1/2 dl riivitud parmesani)

Täidis

30 g (1 pakk) piinia- või päevalilleseemneid

200 g (1 karp) maitsestamata toorjuustu

1/4 tl soola

1/4 tl purustatud musta pipart

Valmistamine

Pese suvikõrvits ning lõika see juustunoaga pikuti umbes 20 õhukeseks viiluks.

Kuumuta purustatud tomatid kastrulis. Haki basiilik ning tõsta pool sellest kõrvale. Lisa kastrulisse pool basiilikust, hakitud küüslauguküüs, maitseained ja riivjuust. Lase keema tõusta ning kalla kaste ahjuvormi.

Rösti piiniaseemneid kuumal kuival pannil. Jälgi, et need kõrbema ei läheks. Jäta umbes supilusikatäis seemneid kaunistuseks. Sega piiniaseemned hakitud basiiliku ja täidise muude koostisosade hulka.

Laota suvikõrvitsa viilud töölauale. Jaga täidis viiludele ning keera viilud rullideks. Tõsta rullid ahjuvormi, kastme sisse. Puista peale ülejäänud piiniaseemned. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 30 minutit või kuni pind on pisut värvi võtnud.

Soovitus! Kui soovid, võid täidisele lisada pisut sidrunimahla.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *