Broilerivardad viinamarjadega
6 portsjonit


Koostisosad
500 g broilerifileešašlõkki
200 g Rainbow halloumi juustu
200 g Rainbow viinamarju
0.5 tl soola

Marinaad:
50 ml Rainbow oliiviõli
50 ml sidrunimahla
0.5 sidruni riivitud koor
1 küüslauguküüs
0.5 tl broilerimaitseainet

Lõika broilerifilee umbes 3 cm suurusteks kuubikuteks. Sega marinaadi koostisosad kokku. Tõsta pool marinaadist teise kaussi. Vala teine pool tugevasse külmutuskotti ja lisa hulka broiler. Sulge kott ja lase lihal mõni tund või järgmise päevani jahedas maitsestuda.

Tükelda halloumi. Loputa viinamarjad ja eemalda varre küljest. Torka broileritükid, halloumi ja viinamarjad vees leotatud puitvarrastele või õlitatud metallvarrastele.

Grilli keskmisel kuumusel umbes 8 minutit või kuni liha on küps. Keera vardaid küpsetamise ajal. Küpsetamise lõpupoole pintselda pinnale ülejäänud marinaad.

Lõhevardad
4 portsjonit


Koostisosad
400 g lõhefileed
1 sl õli
1 laimi mahl
1.5 sl sojakastet
1 tl mett
0.5 tl soola
musta pipart
2 sl seesamiseemneid

Valmistamisjuhend
Lõika filee umbes 3 x 3 cm suurusteks kuubikuteks. Lüki kuubikud külmas vees leotatud bambusest grillvarrastele. Pane vardad marinaadi kahekaupa, nii on neid lihtsam keerata.

Sega omavahel õli, laimimahl, mesi ja sojakaste. Vala marinaad lõhetükkidele ja lase umbes 1 tund maitsestuda. Vahepeal keera vardaid. Raputa maitsestunud varrastele soola ja seesamiseemneid. Jahvata peale musta pipart.

Grilli vardaid grillil keskmisel kuumusel või grillpannil umbes 3 minutit kummaltki poolt. Küpsemisaeg oleneb tükkide paksusest. Paku rohelise salati juurde.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *