Broilerivardad viinamarjadega
6 portsjonit
Koostisosad
500 g broilerifileešašlõkki
200 g Rainbow halloumi juustu
200 g Rainbow viinamarju
0.5 tl soola
Marinaad:
50 ml Rainbow oliiviõli
50 ml sidrunimahla
0.5 sidruni riivitud koor
1 küüslauguküüs
0.5 tl broilerimaitseainet
Lõika broilerifilee umbes 3 cm suurusteks kuubikuteks. Sega marinaadi koostisosad kokku. Tõsta pool marinaadist teise kaussi. Vala teine pool tugevasse külmutuskotti ja lisa hulka broiler. Sulge kott ja lase lihal mõni tund või järgmise päevani jahedas maitsestuda.
Tükelda halloumi. Loputa viinamarjad ja eemalda varre küljest. Torka broileritükid, halloumi ja viinamarjad vees leotatud puitvarrastele või õlitatud metallvarrastele.
Grilli keskmisel kuumusel umbes 8 minutit või kuni liha on küps. Keera vardaid küpsetamise ajal. Küpsetamise lõpupoole pintselda pinnale ülejäänud marinaad.
Lõhevardad
4 portsjonit
Koostisosad
400 g lõhefileed
1 sl õli
1 laimi mahl
1.5 sl sojakastet
1 tl mett
0.5 tl soola
musta pipart
2 sl seesamiseemneid
Valmistamisjuhend
Lõika filee umbes 3 x 3 cm suurusteks kuubikuteks. Lüki kuubikud külmas vees leotatud bambusest grillvarrastele. Pane vardad marinaadi kahekaupa, nii on neid lihtsam keerata.
Sega omavahel õli, laimimahl, mesi ja sojakaste. Vala marinaad lõhetükkidele ja lase umbes 1 tund maitsestuda. Vahepeal keera vardaid. Raputa maitsestunud varrastele soola ja seesamiseemneid. Jahvata peale musta pipart.
Grilli vardaid grillil keskmisel kuumusel või grillpannil umbes 3 minutit kummaltki poolt. Küpsemisaeg oleneb tükkide paksusest. Paku rohelise salati juurde.