Kiire ja mõnusa suvise salati saab mahlasest lamevirsikust, maitsvast mozzarella‘st ja krõmpsuvatest pistaatsiapähklitest. Täienda salati maitsebuketti mündi ja heleda palsamiäädika kastmega. Salatist piisab lõunasöögiks neljale, lisandiks kuuele.
Koostisained (4 portsjonit)
500 g lamevirsikuid
1/2 kurki
100 g (1 pea) jääsalatit
125 g (1 pakk) 10% mozzarella‘t
150 g (1 pakk) soolatud pistaatsiapähkleid
1/2 potti münti
Hele palsamiäädika kaste
1 sl heledat palsamiäädikat
2 sl rapsiõli
2 tl mett
1/4 tl purustatud musta pipart
Valmistamine
Pese virsikud, eemalda kivid ja tükelda viljaliha. Pese ja tükelda kurk. Loputa ja kuivata salat. Nõruta mozzarella. Rebi salat ja juust suupärasteks tükkideks. Koori pistaatsiapähklid ja purusta neid pisut noaga. Haki münt.
Tõsta salat, virsik, kurk ja juust vaagnale. Puista peale pähklid ja münt.
Sega kokku kastme koostisained. Nirista kaste salatile vahetult enne serveerimist või paku seda eraldi.
Soovitus! Lamevirsiku võid asendada tavalise virsiku või nektariiniga.