4 portsjonit
15 minutit
Kaerahelbevorm ploomiga on lihtne ja maitsev magustoit. Serveeri ploomi-kaneelivorm kuumalt koos vaniljejäätisega.
Koostisosad
6 ploomi
1 supilusikatäis kartulitärklist
3 spl pruuni suhkrut
1 teelusikatäis kaneeli
Purusegu
80 g kaerahelbeid
4 spl purustatud mandlit
1 supilusikatäis pruuni suhkrut
50 g võid
Valmistamine
Loputa ja tükelda ploomid. Eemalda kivid ja purusta ploomid. Sega ploomid kausis kartulitärklise, fariinsuhkru ja kaneeliga. Jaga segu nelja väikese ahjuvormi või ühe suure ahjuvormi põhjale. Sega omavahel kaerahelbed, mandlipulber ja fariinsuhkur. Sega hulka pehme või ja sõtku purutaoliseks seguks. Tõsta purusegu lusikaga ploomidele. Küpseta 200-kraadises ahjus 15–20 minutit. Serveeri vaniljejäätisega.