Prisma pakub kõige laiemat valikut vegantooteid ja plaanib sortimenti veelgi laiendada. Suvel on müügile tulemas näiteks taimsed šašlõkid.

Viimastel aastatel on taimsete ja vegantoodete tarbimine oluliselt kasvanud. Neid tooteid otsitakse kauplustest rohkem kui kunagi varem. „Oleme saanud taimse toidu tarbijatelt palju tagasisidet, milline peaks olema Prisma valik. Olles kõige laiema kaubavalikuga jaekett, on meil hea meel pakkuda ka parimat valikut taimsete toodete osas,“ lausus Prisma sortimendi- ja hankedirektor Kaimo Niitaru. Ta tunnustab tootjaid aktiivse innovatsiooni eest, mis on viimastel aastatel toonud juurde palju uusi tooteid veganite lauale ja ostukorvi. Samuti on toodete maitse arenenud väga sarnaseks harjumuspäraste loomsete toodete omaga.

Hummustest taimse pitsakatteni

Prisma statistika näitab, et enimostetud vegantoodete hulka kuuluvad veganmajonees, hummused, täistaimne pitsakate ja köögiviljapelmeenid. Valmistoodete osas on praegu kõige populaarsemad Bon Soya Vegan tooted.

„Neid tooteid ei pane ostukorvi mitte ainult veendunud vegantoodete pooldajad, vaid ka kliendid, kes aeg-ajalt soovivad kergemat ja tervislikku lihavaba einet,“ selgitas Niitaru. Pealegi on taimsetel toodetel enamasti väiksem kalorsus kui lihasisaldusega toitudel.

Et vegan-tooteid kauplusest kergem leida oleks, on Prismades selleks eraldi tähistusega riiulid. Uudistoodetena leiab sealt nüüd ka maailmas väga head vastukaja leidnud Wicked Kitchen´i valmistoodete valiku. Selle sarja toodete hulgas on nii värsked valmistoidud, kuivtoidud, sügavkülmutatud tooted kui ka jäätised.

Suvi toob müügile veganšašlõki

Wicked Kitcheni lisandumine Prisma valikusse ei jää aga sel kevad-suvel kindlasti mitte viimaseks uudiseks vegantoodete vallas. Peagi saabuval grillihooajal on põhjust rõõmustada veganšašlõki lisandumise üle.

Pidevalt täienev on ka Prisma omamärgitoodete Kotimaista ja Rainbow poolt pakutav taimsete toodete valik. Kui tihtipeale on vegan-tooted oma lihasisaldusega kaaslastest hinna poolest oluliselt üle, siis omamärgitooted on siin meeldivaks erandiks. Soodsama hinna annab omamärgitoodete tellimise ja tootmise eripära – neid tehakse eritellimusel ja ilma turunduskulusid sisse arvestamata. Kvaliteet seejuures on sama kõrge kui laialt tuntud kaubamärkide puhul, tihti on need isegi samast toorainest ja samas tehases valmistatud.

Valikus 70 taimset jooki

Uusi tooteid lisandub ka taimsete jookide segmendis. Kõige laiema valikuga Prismad pakuvad üle 70 taimse joogi, millest kõige populaarsemad on kaerajoogid. Kui midagi esile tõsta ja proovimiseks soovitada, siis tarbijatelt on head tagasisidet tulnud Valio Oddlygood ja Fazeri Dumle-maitselisele kaerajoogile. „Klientide lemmikud taimsed joogid tulevad tuntud tootjatelt Valio, Oatly ja Tere,“ kinnitas Niitaru. Ta lisas, et uue trendina kogub hoogu barista-tüüpi kaerajookide tarbimine, kuivõrd need sobivad koos kohviga ja on hästi vahustatavad.

Kui taimsete toodete pooldajate arv kasvu jätkab, teeb sama ka Prisma taimsete toodete sortiment. Trendid ja uued tootearendused kindlasti märkamata ei jää.  “Oleme paigutanud taimsed alternatiivid n-ö tavatoodete kõrvale, mitte päris eraldi – et soodustada teadlikke tervislikke valikuid ja taimsete alternatiivide proovimist,“ lausus Niitaru. Vegantoodetele on kaupluses siiski eraldi märgistusega riiul.

Prisma tootevaliku ja oma soovide kohta saab anda tagasisidet nii Prisma kodulehel kui ka kaupluste infoletis – see tagasiside on väga oodatud!

Leia Prisma taimetoiduvalik kauplustest või telli ePrismast https://www.prismamarket.ee/products/selection.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *