Värske tsitruseline magustoit meenutab klassikalise ameerika key lime pie maitsemaailma. Klaasidesse kokku pandud juustukoogid valmivad mugavalt ilma želatiini ja ahjuta. Laimimagustoit saab lisavärskust jogurtist ja värskest ingverist, mis vürtsitab küpsisepurust põhja.

Valmistusaeg: 15 minutit + mitu tundi tahenemiseks

Koostisained (8 portsjonit)
Laimitäidis
397 g (1 purk) kondenspiima (suhkruga)
200 g (1 karp) maitsestamata toorjuustu
1 dl paksu maitsestamata jogurtit
3 laimi
3 spl mett

Küpsisepuru:
10 digestiivküpsist
3 spl margariini
1 spl riivitud ingverit

Jogurti-koorevaht:
2 dl vahukoort
1 dl paksu maitsestamata jogurtit
1 spl vanillisuhkrut

Kaunistuseks
1 laim

Valmistamine
Pane kondenspiim vähemalt 30 minutiks külmkappi.
Tõsta lusikaga kaussi kondenspiim, lisa toorjuust ja 1 dl jogurtit. Vahusta segu umbes 5 minutit kohevaks. Pese ja kuivata laimid. Riivi koore roheline osa. Kuumutage laime mikrolaineahjus 10–20 sekundit. Pigista mahl kaussi ja sega hulka mesi. Lisa juustuvahule riivitud laimikoor ja mee-mahla segu ning tõsta umbes tunniks ajaks külmkappi maitsestuma.
Purusta küpsised kilekotis näiteks taignarulliga ja pane kaussi. Sulata margariin ja riivi ingver. Sega need küpsisepuru hulka.
Vahusta koor, lisa 1 dl jogurtit ja vanillisuhkur ning vahusta veel hetk.
Jaga laimitäidis klaasidesse, tõsta lusikaga peale küpsisepuru ja lisa tordipritsiga pinnale jogurtivahukoor.
Pese kaunistuseks jäetud laim. Lõika koorest ribasid või viiluta laim ja paiguta klaasiserva kaunistuseks.

Leave a Reply

Your email address will not be published.