Valmista lihtne täidisega kook biskviittaignast. Küpseta tainas suurel plaadil ja tee sellest mõnus vormikook. Täida kook koheva, kreemja puuviljakohupiimaga. Maitsele annavad värskust apelsinimahl ja värsked hooaja puuviljad.

Valmistusaeg: umbes 1 h (sellest 30 min aktiivset tegevust)

Koostisosad (12 portsjonit)

Põhi
4 kanamuna
1 1/2 dl suhkrut
1 spl kartulitärklist
3/4 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
Lisaks
1/2 dl suhkrut

Täidis ja kate
3 dl (1 pakk) vahukoort
200 g virsiku-granadilli kohupiima
1 spl suhkrut (soovi korral)
2 tl vanillisuhkrut
6 dl tükeldatud marju või puuvilju

Niisutamiseks
3/4 dl apelsinimahla
Kaunistuseks
(besee, mündileht)

Valmistamine (ahi 225 °C)
Vahusta munad ja suhkur miksriga kohevaks vahuks. Sega omavahel jahu ja küpsetuspulber. Sõelu jahu munavahu sisse ja sega õrnalt alt üles tõstes. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud küpsetusplaadile. Küpseta 225-kraadises ahjus umbes 7 minutit.
Aseta lauale puhas küpsetuspaber, puista sellele suhkrut ja kummuta selle peale küps koogiplaat. Tõmba aluspaber ettevaatlikult koogi pealt ära. Lase koogiplaadil jahtuda.
Vahusta koor. Sega kohupiim ja suhkrud vahukoorega.Pane kook vormis kokku. Lõika koogiplaadist kasutatava vormiga sobivad tükid. Pane koogitükk vormi ja niisuta seda kergelt apelsinimahlaga. Määri koogiplaadile kohupiimakreemi ja lisa peale marju või puuvilju. Lisa samal moel ka ülejäänud kihid. Kõige peale pane koore-kohupiimavaht ja kaunista lisaks marjadele või puuviljadele soovi korral beseetükkide ja mündilehtedega.

Soovitus! Kui koogiplaadist jääb tükke üle, võid neist teha lihtsa kausimagustoidu. Pane serveerimisnõusse kihtide kaupa koogitükke, maitsestatud kohupiima ja marju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *