Selles koogis on kevadehõngu! Hõrk besee ja magushapu mangotäidis on vastupandamatu kooslus.

Koostisained
400 g külmutatud muretainast
1–2 küpset mangot
225 g (1 purk 425/225 g) mangokonservi
1 dl sidrunimahla
1 sidruni riivitud koor
2 spl maisitärklist
1/2 dl suhkrut
3 munakollast
50 g võid
Besee
3 munavalget
6 spl suhkrut


Kuumuta ahi 200 kraadini. Pane eemaldatava põhjaga (läbimõõt 24–25 cm) vormi põhjale küpsetuspaber.
Rulli sulanud tainas ning kata sellega vormi põhi ja servad. Vajuta tainas vormi külge. Kata tainaservad kahekordse fooliumiga, et küpsev tainas ei valguks üle vormi ääre. Küpseta põhja 200-kraadises ahjus 15 minutit. Eemalda foolium ja küpseta veel 10 minutit.
Surista mangokonserv koos vedelikuga saumikseriga püreeks. Kalla püree potti. Lisa sidrunimahl ja riivitud koor, maisitärklis, suhkur ja munakollased. Kuumuta segu aeglaselt keemiseni ja lase vaiksel tulel keeda, kuni see on paksenenud kisselliks. Tõsta pliidilt. Lisa või.
Eemalda koor ja lõika mango kuubikuteks. Lisa kisselli hulka. Kalla segu vormi, küpsetatud tainapõhjale.
Klopi munavalged vahtu ning vahustamise ajal lisa vähehaaval suhkur. Tõsta besee kisselli peale. Küpseta 200-kraadises ahjus, kuni besee on kergelt pruunistunud.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *