Sügisene maitsekooslus: lõhnav õunakook ja rammus vanillikaste. Vaata maitsva õunakoogi retsepti! Koogipõhja teeb mahlasemaks hapupiim.

Koostisained
Põhi
150 g taluvõid
2 kanamuna
3 dl suhkrut
4 dl hapupiima
6 dl nisujahu
2 tl vanillisuhkrut
1 1/2 tl söögisoodat
Peale
6–8 õuna
2 tl kaneeli
1/2 dl fariinsuhkrut
Vanillikaste
1 vanillikaun
2 dl koort
2 dl piima
4 munakollast
1/2 dl suhkrut


Pese õunad, poolita ja eemalda seemnekojad. Lõika õunad õhukesteks viiludeks.
Sulata või. Vahusta munad ja suhkur.
Lisa hapupiim, jahtunud või ja kokku segatud kuivained. Kalla tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjupannile.
Lao õunaviilud tainale. Puista peale kaneeli ja fariinsuhkrut. Küpseta 200-kraadises ahju allosas 25–30 minutit.
Valmista kaste. Poolita vanillikaunad ja kaabi seemned kastrulisse koore-piimasegu hulka. Lase keema tõusta.
Sega kausis kokku munakollased ja suhkur, kalla hulka kuum koore-piimasegu.
Vala segu uuesti kastrulisse, kuumuta ja vispelda, kuni segu pakseneb. Jahuta.
Paku jahtunud kastet õunakoogi kõrvale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *