Verigreip ja fenkol on täiuslik maitseduett ning neist valmiv värske salat sobib nii iseseisvaks eineks kui näiteks ahjukala või kergema liharoa kõrvale. Ka salatikaste valmib mugavalt verigreibist üle jäänud mahlast.

Koostisained (4 portsjonit)
2 fenkolit
2 verigreipi (kui soovid mahedama maitsega salatit, asenda veriapelsiniga)
Kaste
1 tl Dijoni sinepit
pool küüslauguküünt
1 dl oliiviõli
soola
pipart
1 pakk rukolat


Valmistamine
Poolita fenkolid ja eemalda vars. Lõika fenkol õhukesteks ribadeks. Fileeri verigreibid: esmalt lõika ära koor ja siis eralda kelme vahelt sektoritena viljaliha. Pigista greibijääkidest mahl välja ning sega kokku Dijoni sinepi ja riivitud küüslauguga. Lisa mahlale ja sinepile peene joana oliiviõli, kogu aeg vispeldades, ning maitsesta soola ja pipraga. Sega valmis kaste rukolaga, tõsta salat taldrikule ning laota peale verigreibi sektorid ja fenkoliribad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *