Taipärane kalasupp on maitsev argiroog, mis valmib kiiresti. Ingver, laim, tšilli ja kookospiim viivad maitsereisile Aasiasse.

Koostisained (4 portsjonit)

500 g (5−6 tk) kartulit
200 g (3 tk) porgandit
1−2 cm ingverit
1 laim
1 punane tšillikaun
1 sl rapsiõli
1 sl fariinsuhkrut
7 dl (2 pk) aasiapärast puljongit
400 g tursafileed (ilma nahata)
1/2 potti murulauku
250 ml kookospiima
1 tl soola
pisut purustatud musta pipart

Valmistamine

Pese ja koori kartulid ja porgandid. Tükelda kartulid ja lõika porgandid õhukesteks viltusteks viiludeks. Koori ja riivi ingver. Puhasta tšillikaun seemnetest ja haki peeneks. Riivi ka korralikult pestud laimi koor ning pigista laimist mahl.

Kuumuta suures kastrulis õli. Lisa ingver, laimikoor, tšilli ja suhkur. Kuumuta korraks ja lisa vesi. Lase keema tõusta. Lisa kartulid ja porgandid. Keeda 10 minutit.

Tükelda kala (kui vaja, eemalda esmalt luud) ja peenesta murulauk. Lisa supile kala, murulauk ja kookospiim. Kuumuta keskmisel kuumusel paar minutit, kuni kala on küps. Maitsesta laimimahla, soola ja pipraga.

Soovitus: Selle supis võid kasutada ka lõhet või külmutatud kala.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *