Röstitud valge šokolaad annab vahule karamellise maitse. Värske veriapelsin teeb magusa dessertvahu kergemaks.

Koostisained (4 portsjonit)
200 g valget šokolaadi
1 želatiinileht
2 veriapelsini
1 dl piima
2 dl vahukoort
1 sl suhkrut

Valmistamine (ahi 175 °C)

Kuumuta ahi 175 kraadini. Purusta šokolaad. Laota šokolaaditükid ühtlase kihina küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta ahjus 5–7 minutit, kuni šokolaad on kuldpruun. Jälgi, et šokolaad ei kõrbeks. Tõsta 1/4 šokolaadist eraldi ja jäta kaunistamiseks.
Pane želatiinileht 5 minutiks külma vette ligunema. Pese veriapelsin hoolikalt. Riivi 1 tl apelsinikoort.
Kuumuta piim keemiseni. Pigista želatiin kuivaks ja lisa koos küpsešokolaadiga piima hulka. Surista saumikseriga ühtlaseks. Lase jahtuda.
Mikserda vahukoor ja suhkur vahuks. Sega jahtunud šokolaadisegu ja riivitud apelsinikoor vahukoore hulka. Tõsta vaht pokaalidesse. Kata kilega ja lase külmikus vähemalt 5 tundi tarduda.
Koori ja tükelda veriapelsinid. Kaunista vahupokaalid veriapelsini tükkide ja röstitud valge šokolaadiga.

Leave a Reply

Your email address will not be published.