Pehme ja toitev tšiiapuding valmib värskelt pressitud mandariinimahlas ja kookospiimas paisutatud tšiiaseemnetest. Tervisliku hõrgutise kaaslane on külmutatud banaanist ja mandariinist valmistatud püreejäätis ehk nicecream.
Koostisained (4 portsjonit)
Tšiiapuding
1 dl mandariinidest pressitud mahla (2 mandariini)
4 sl tšiiaseemneid
400 ml (1 purk) kookospiima
1 sl (roo)suhkrut
Mandariini püreejäätis
2 mandariini
1 banaan
Valmistamine
Koori mandariini püreejäätise jaoks mandariinid ja eralda sektoriteks. Koori ja viiluta banaan. Pane külmutuskotti või -karpi ja vähemalt neljaks tunniks või terveks ööks sügavkülma.
Sega kõik tšiiapudingi koostisained kausis kokku. Jaota segu nelja klaasi. Tõsta külmikusse ja lase vähemalt neli tundi või öö läbi paisuda.
Püreesta külmunud mandariinisektorid ja banaaniviilud saumikseriga. Tõsta puuviljapüreed klaasidesse. Söö kohe.
Soovitus: Puding valmib hommikul kiirelt, kui külmutad puuviljatükid ja segad pudingu koostisained paisuma juba õhtul.