Laimikookide kuninganna on pärit Floridast ja seda on tõeliselt lihtne teha. Kõigest paarist koostisosast koosnevas koogis ühinevad värske laimi ja kondenspiima maitse. Küpsisepõhi muutub ahjus hõrgult krõbedaks.
Koostisained
Põhi
200 g küpsiseid Digestive
75 g taluvõid
Täidis
3–4 laimi (1 dl mahla, 1 spl riivitud koort)
5 munakollast
397 g (1 purk) kondenspiima (suhkruga)
Kaunistuseks
1 laim
1 dl vahukoort
Valmistamine (ahi 173 °C)
Pane küpsised tugevasse kilekotti ja purusta tainarulliga. Sulata rasvaine ja sega kausis küpsisepuru hulka. Suru segu pirukavormi (läbimõõt 25 cm) põhjale ja äärtesse. Küpseta 175-kraadises ahjus umbes 8 minutit.
Pese laimid. Riivi laimidelt 1 sl koort ja pressi neist 1 dl mahla. Vahusta munakollased ja kondenspiim mikseriga kohevaks, umbes 2 minutit. Mikserda segu hulka laimimahl ja riivitud laimikoor.
Vala täidis küpsisepõhjale ja tasanda. Küpseta 175-kraadises ahjus 10–15 minutit. Täidis võib jääda pisut pehmeks, kuna see taheneb jahtudes. Pane jahtunud kook külmikusse vähemalt paariks tunniks või järgmise päevani.
Kaunista vahukooretupsudega ning laimiviilude ja riivitud laimikoorega.
Soovitus: Seda kooki saab hoida sügavkülmas. Lase koogil sulada kas paar tundi külmikus või 20 minutit toatemperatuuril. Kaunista alles siis, kui see on sulanud.
Soovitus: Ülejäänud munavalgetest võid teha beseed või kasutada neid omletis.