Sellele kreekahõngulisele talvesalatile annab vunki virgutav veriapelsin. Salatist piisab pearoaks kahele või lisandiks neljale sööjale.

Koostisained (2 portsjonit)

Koostisained

2 veriapelsini või apelsini
100 g (1 pakk) jääsalatit
1 pott metsikut rukolat
1/2 kurki
1 punane sibul
200 g (1 purk) salatijuustu 20% või fetajuustu
(oliive)

Apelsini vinegrett
1/2 dl apelsinimahla
2 sl oliiviõli
1 tl mett

Valmistamine

Pese apelsinid. Eemalda terava noaga koor ja kelme. Lõika sektorid ükshaaval kelme küljest lahti. Kogu lõikelauale voolanud mahl kokku ja kasuta seda vinegretis. Loputa ja kuivata jääsalat ja rukola, rebi suupärasteks tükkideks. Pese kurk ja lõika kuubikuteks. Koori ja viiluta sibul. Nõruta salatijuust. Tõsta salati koostisained vaagnale.

Sega kokku vinegrett-kastme koostisosad. Paku salati juurde.

Leave a Reply

Your email address will not be published.