Ahjulõhe ei vea kunagi alt, eriti kui seda hea ja paremaga täiendada. Anna lõhele vahemerepärane välimus, kattes kala piiniaseemnete, päikesekuivatatud tomatite ja parmesaniga. Veinisoovitust vaata loo lõpust.

Koostisosad:
800 lõhefileed
1 tl soola
purustatud valget pipart

Peale:
6 päikesekuivatatud tomatit õlis
4 sl piiniaseemneid
paar vart basiilikut
3 sl riivitud parmesani

Eemalda lõhefileest luud ja tõsta filee õlitatud ahjuvormi. Maitsesta soola ja pipraga. Küpseta lõhet 225-kraadises ahjus 15 minutit. Nõruta päikesekuivatatud tomatid õlist ning haki need, piiniaseemned ja basiilik jämedakoeliseks massiks. Sega hulka riivitud parmesan. Võta kala ahjust ja raputa peale tomatisegu. Küpseta veel umbes 5 minutit.

See Vahemere maitsetest inspireeritud kalaroog väärib enda kõrvale samavõrd rikkalikku ja puuviljast veini. Proovi näiteks Broccardo veinimaja Langhe Arneis’d Piemonte piirkonnast Põhja-Itaalias. Arneis on sealne kohalik viinamari, mida iseloomustab küpseid pirne ja õunu meenutav puuviljasus.

Tähelepanu, tegemist on alkoholiga! Alkohol võib kahjustada sinu tervist.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *