Vana hea koorene kalasupp saab siin retseptis uue hingamise suitsulõhelt ja tomatipastalt. Paku supi kõrvale krõbedat baguette’i ja soovi korral ka klaasike valget veini. Veinisoovituse leiad loo lõpust.

Koostisosad:

5-6 kartulit
1 fenkol ehk apteegitill
1 spl rapsiõli
2 spl tomatipastat
1 pakk kalapuljongit
1/2 tl purustatud musta pipart
150 g külmsuitsulõhefileed
2 dl toidukoort
1 spl sidrunimahla
1/2 kimpu murulauku

Koori kartulid ja lõika need kuubikuteks. Pese fenkol, lõika ära selle kand ja puised varreotsad ning viiluta see. Kuumuta kartulikuubikuid ja fenkoliviile keskmisel kuumusel poti põhjas rapisõlis koos tomatipastaga paar minutit.
Nüüd lisa kalapuljong ja must pipar ning keeda tasasel tulel kuni kartulid on pehmed.
Viiluta lõhefilee väiksemaks ja haki murulauk. Lisa supile koor, sidrunimahl, lõhetükid ja murulauk. Lase veelkord läbi kuumeneda.

Veinisoovitus Prisma Paarist: Alice Vieira di Sousa, ümaralt puuviljane, mõningate ürdinootidega valge vein Portugalist, Douro jõe äärest.

Tähelepanu, tegemist on alkoholiga! Alkohol võib kahjustada sinu tervist.

1 Comment

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.