Ceviche on Peruu-pärane toorest kalast valmistatud külmroog. Põhjamaist kala kasutav granaatõunaga koha-ceviche on värske ja vürtsikas noot jõuluaja kalalaual või koos maisikrõpsudega mõnus vahepala uusaastaõhtul.
Koostisained (8 portsjonit)
300 g kohafileed (ilma naha ja luudeta)
1 granaatõun
3–4 laimi (1 dl mahla)
1 väike punane sibul
1 punane tšilli
1 pott koriandrit
1 tl soola
1 tl suhkrut
1/4 tl purustatud musta pipart
1 sl rapsiõli
Valmistamine
Enne külmküpsetamist hoia koha vähemalt 48 tundi sügavkülmas. Tõsta fileed külmikusse sulama. Lõika sulanud fileed sentimeetristeks tükkideks.
Poolita granaatõun ja koputa kausi kohal puulusikaga koorele, et seemned välja tuleksid. Pigista hulka laimimahl.
Koori ja peenesta sibul. Loputa tšilli. Poolita, eemalda seemned ja tükelda tšillikaun. Haki koriander peeneks, jäta paar lehte kaunistuseks. Lisa kaussi granaatõuna hulka sibul, tšilli, koriander, sool, suhkur ja pipar.
Sega hulka kohatükid. Lase ceviche‘l külmkapis tund aega külmküpseda ja maitsestuda.
Sega ceviche hulka õli ja kaunista koriandriga.