Talve kõige efektsem salat ammutab vitamiine hooaja värviliseimatest puuviljadest – klementiinist ja granaatõunast. Oma osa kirkas kausis on ka punasel kapsal ja beebispinatil. Kõike kroonib safranivinegrett.

Koostisained (6 portsjonit)
150 g punast kapsast
70 g (1 pakk) beebispinatit
3 klementiini
1 granaatõun

Safranivinegrett
2 sl valge veini äädikat
1 tl Dijoni sinepit
0,25 g (½ pakki) safranit
1 tl suhkrut
pisut soola
1/2 dl rapsiõli

Valmistamine
Loputa kapsas ja lõika õhukesteks ribadeks. Loputa ja kuivata spinat. Laota kapsas ja spinat suurele vaagnale. Loputa, koori ja viiluta klementiinid, lisa salatile. Rulli granaatõuna kergelt surudes vastu lauda. Poolita granaatõun ja koputa suure kausi kohal puulusikaga koorele, et seemned välja tuleksid. Raputa seemned salatile.
Sega kausis kokku äädikas, sinep, safran, suhkur ja sool. Sega, kuni suhkur on lahustunud. Lisa peenikese joana õli, kogu aeg segades. Paku vinegretti eraldi või sega salatiga läbi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *