Valmista traditsiooniline porgandikook käepärase plaadikoogina ja puista hulka jõulumaitseid. Piparkoogimaitseline porgandi-plaadikook on ideaalne maiuspala glögi kõrvale või jõulupühade kohvilauale.

Koostisained:
250 g (3–4) porgandit
2 kanamuna
1 1/2 dl fariinsuhkrut
2 dl nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
2 tl kaneeli
2 tl piparkoogimaitseainet
2 tl vanillisuhkrut
1/2 tl jahvatatud kardemoni
1 dl rapsiõli

Täidis:
50 g võid
100 g (0,5 purki) pehmet maitsestamata sula- või toorjuustu
3 dl tuhksuhkrut
Lisaks
koogikaunistusi või purustatud pähkleid

Valmistamine (ahi 200 °C)
Vooderda ahjuvorm (u 20 x 26 cm) küpsetuspaberiga. Pese, koori ja riivi porgandid. Vahusta munad ja suhkur mikseriga kohevaks vahuks. Sega kuivained omavahel ja sõelu vahu hulka. Sega riivitud porgand ja rapsiõli ettevaatlikult taina hulka. Kalla tainas vormi.
Küpseta kooki 200-kraadises ahjus 20–25 minutit. Kontrolli koogi küpsust tiku abil. Kui koogi sisse torgatud tiku külge ei jää tainast, on kook küps. Lase koogil toasoojaks jahtuda.
Mõõda kaussi või ja toorjuust. Sõelu hulka tuhksuhkur ja sega ühtlaseks. Määri glasuur koogi peale.
Kaunista koogikaunistustega. Võid kasutada ka pähklipuru. Kook säilib kaetult külmkapis 3–4 päeva.

Nipp! Kui soovid paksemat juustukihti, võta kahekordne kogus toorjuustu.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.