Pannil praetud kohafilee teeb ka lihtsa õhtu eriliseks. Magushapult mahlakas õuna-avokaadosalat lisab kalale värskust.

Koostis (2 portsjonit)
600 g kohafileed
2 spl rapsiõli
Meresoola

Õuna-avokaadosalat
1 roheline õun (nt Granny Smith)
1/2 pikka kurki
1 küps avokaado
1 punane tšilli
1 pott või kimp koriandrit
1 spl mahedamaitselist oliiviõli
2 spl laimi mahla
1 tl suhkrut
1/2 tl soola

Praetud kohafileed täiendab õuna-avokaadosalat

Esmalt valmista õuna-avokaadosalat. Selleks koori ja tükelda õun ja pool kurki väikesteks kuubikuteks. Poolita avokaado ja eemalda kivi. Eemalda avokaado viljaliha lusikaga koorest ja lõika see ettevaatlikult kuubikuteks. Poolita tšilli, eemalda sellest seemned ja valged membraanid ning haki seejärel tšilli peeneks. Haki koriander.
Kastme valmistamiseks sega kausis õli, laimimahl, suhkur ja sool. Lisa kõik salati koostisosad ja sega ettevaatlikult läbi.

Pühi kohafilee majapidamispaberiga kuivaks. Vajadusel lõika filee tükkideks, et seda oleks pannil kergem liigutada. Määri fileetükid mõlemalt poolt õliga. Grilli või prae pannil fileed kokku umbes 6 minutit, pool aega kummaltki poolt. Praadimisaeg oleneb filee paksusest Maitsesta kalapalad kergelt soolaga ja tõsta serveerimisvaagnale. Serveeri õuna-avokaadosalatiga.

Vaata kala kõrvale veinisoovitust siit.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga