Kui armastad värske maitsega kooke, saab piparmündiküpsistest põhjal sidruni-juustukoogist kindlasti üks Sinu lemmikuid. Valmista juustukook juba eelmisel päeval, nii saab see külmikus tõmmata, sest sidrunikook muutub ainult paremaks, kui selle hapukas värskus pisut seisab.

Sidruni-juustukook sobib ka talvisele peolauale


Koostisosad:

Põhi:
175 g piparmünditäidisega tumedaid küpsiseid
50 g taluvõid

Täidis
7 želatiinilehte
1 sidruni riivitud koor
1 dl sidrunimahla (umbes 2 sidrunist)
2 1/2 dl vahustatavat vaniljekastet
400 g toorjuustu
250 g kohupiima
2 dl suhkrut

Kaunistuseks
1 dl vahukoort
sidrunikoore ribasid

Valmistamine
Surista küpsised köögikombainis peeneks. Sulata margariin. Sega kokku küpsisepuru ja sulamargariin. Pane eemaldatava põhjaga vormi põhjale küpsetuspaber. Vajuta küpsisepurutainas vormi põhja ja jäta seisma.
Pane želatiinilehed külma vette ligunema. Pese sidrunid ning riivi ühelt sidrunilt koore kollane osa. Pigista sidrunitest 1 dl mahla. Vahusta vanillikaste. Sega toorjuust, kohupiim, suhkur ja riivitud sidrunikoor vahustatud vanillikastme hulka. Kuumuta sidrunimahl keemiseni. Pigista želatiinilehtedest vesi välja ja lahusta need keevas mahlas. Vala želatiinisegu õhukese joana täidise hulka, samal ajal segades.
Vala segu vormi, küpsisepõhjale. Kata vorm fooliumi või kilega ja jäta kook külmikusse vähemalt paariks tunniks või järgmise päevani.
Eemalda valmis kook vormi küljest, kui vaja, kasuta nuga. Tõsta kook küpsetuspaberi abil koogialusele. Vahusta koor ja tõsta vahukoor tähekujulise otsaga pritskotti. Pritsi koogi äärtesse roose ja kaunista need väikeste sidrunikoore ribadega.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *