Valmista punasest kapsast, fetajuustust ja värsketest granaatõunaseemnetest krõmps ja tervislik talvesalat. Vürtsikale salatikastmele annab maitset ja värvi granaatõunamahl. Kaunid rubiinpunased granaatõunaseemned sobivad ka magustoitudesse ja sooja toidu sisse.

Kirkavärviline granaatõuna-punakapsasalat

Koostisosad:

1 granaatõun
1 väike punane kapsas
150 g fetajuustu

Kaste
2–3 sl granaatõunamahla
1 sl valge veini äädikat
2 sl oliiviõli
1/2 tl vürtsköömneid
1/2 tl koriandrit
1/4 tl kaneeli
1 küüslauguküüs
2 tl mett
1/2 tl soola
1/4 tl musta pipart

Lisaks
piparmündilehti


Valmistamine

Lõika ära granaatõuna „müts“ ehk tükk ülaosa koorest. Tee noaga granaatõuna koore sisse lõiked sektorite vaheliste kelmete kohalt. Ava granaatõun sektoriteks. Eemalda seemned kaussi. Tõsta pooled seemnetest eraldi nõusse ning purusta need näiteks kartulitambitsaga. Tõsta segu sõelale nõrguma ja hoia mahl alles.
Lõika punane kapsas õhukesteks ribadeks ja pane salatikaussi. Vajuta kapsaribasid pisut pudrunuiaga, nii et neist tuleb veidi mahla.
Lisa kapsale granaatõunaseemned ja tükeldatud fetajuust.
Koori ja peenesta küüslauguküüs. Sega kõik kastme koostisosad omavahel kokku. Vala kaste salatile. Kaunista salat piparmündilehtedega.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga