Maitsesta talvised pannkoogid piparkoogipuru ja riivitud õunaga. Proovi pannkookides hilissügise punapõselist ja krõmpsuvat õunasorti Honey Crunch. Kohevad väikesed pannkoogid on eriti head õunase soola-karamellikastmega.


Koostisosad:
50 g piparkooke
1 1/2 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl vanillisuhkrut
1/2 tl kaneeli
1/4 tl soola
1 õun (nt Honey Crunch)
2 kanamuna
3 dl piima
1 sl rapsiõli

Soola-karamellikaste
1 õun
2 dl karamellikastet
1/2 tl soola

Praadimiseks:
1–3 sl rapsiõli

Valmistamine

Pane piparkoogid tugevasse kilekotti ja purusta tainarulliga. Sega kausis kokku piparkoogipuru ja kuivained. Pese, koori ja riivi õun. Klopi munad kausis lahti. Lisa munadele pool piimakogusest ja õli. Lisa jahusegu. Sega hulka ülejäänud piim ja riivitud õun. Jäta tainas paisuma.
Valmista soola-karamellikaste. Pese ja koori õun, eemalda süda ning lõika õun väikesteks kuubikuteks. Sega kausis kokku karamellikaste, sool ja õunakuubikud.
Kuumuta pannkoogipann. Lisa pannipesadesse õli ning tõsta igasse pessa umbes 1/2 dl tainast, nii et jääb paisumisruumi. Küpseta keskmisel kuumusel mõlemalt poolt, kuni pannkoogid on kuldpruunid ja seest küpsed. Hoia valmis pannkoogid soojas näiteks alumiiniumfooliumi või kaane all. Paku pannkookide juurde karamellikastet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *