Talvine tiramisu saab oma erilise maitsenüansi piparkookidelt ja klementiinidelt. Maitsesta rammus mascarponevaht piparkoogimaitseaine ja mahlaste klementiinitükkidega.
Koostisained (12 portsjonit)
32 piparkooki
Täidis
3 klementiini
4 kanamuna
1 dl suhkrut
500 g (2 karpi) mascarponet
1 1/2 tl piparkoogimaitseainet
Niisutamiseks
1 klementiin
1 dl kanget külma kohvi
Kaunistuseks
tumedat kakaopulbrit
piparkooke
tuhksuhkrut
Valmistamine:
Valmista täidis. Pese klementiinid ja eemalda terava noa abil koored. Eralda sektoriteks ja lõika need väikesteks tükkideks. Eralda munakollased munavalgetest. Vahusta munakollased suhkruga. Sega vahu hulka toorjuust ja maitseained. Vahusta munavalged teises kausis kõvaks vahuks. Sega vahud ettevaatlikult kokku ning lisa klementiinitükid.
Pressi varuks jäetud klementiinist mahl. Vala kohv ja klementiinimahl supitaldrikusse. Kasta piparkoogid ükshaaval kohvisegu sisse. Lao pooled piparkookidest üksteise kõrvale vormi (u 20 x 20 cm või 3 l). Tõsta pool segust piparkookidele. Lao peale teine kiht piparkooke ja ülejäänud segu.
Kata vorm kinni ning lase tiramisul külmikus seista vähemalt 4 tundi või järgmise päevani. Vahetult enne serveerimist sõelu pinnale kakaopulbrit. Kaunista tuhksuhkruga kaetud piparkookidega