Viiluta hõõguvoranžid hurmaad samamoodi nagu Hasselbackeni kartulid ning puista üle maitsva pähklipuruga. Paku magustoitu näiteks vanillijäätise või -kastmega.

Koostisained (4 portsjonit)
4 hurmaad
100 g pekaanipähkleid
50 g taluvõid
1/2 dl fariinsuhkrut
1/2 tl kaneeli
1/4 tl kardemoni
Lisaks
1 tl rapsiõli vormi määrimiseks
vanillijäätist, vanillikastet või vanillijogurtit

Hurmaad Hasselbackeni moodi

Valmistamine (ahi 200 °C)

Pese hurmaad ja eemalda lehed. Poolita hurmaad ja pane pooled lõikelauale, lõikepind allapoole. Lõika hurmaapoolikutesse tihedalt sisselõikeid, kuid ära vajuta nuga põhjani välja. Abiks võid kasutada kaht puulusika vart või söögipulki, asetades hurmaa nende vahele. Nii jääb hurmaade põhi terveks. Tõsta hurmaad määritud ahjuvormi või küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.

Peenesta pähklid, toatemperatuuril rasvaine, suhkur ja maitseained köögikombainis purutaoliseks seguks. Pane segu hurmaa sisselõigetesse ja peale.

Küpseta hurmaasid ahju alumises osas 200 kraadi juures umbes 20 minutit. Paku pisut jahtunult kas vanillijäätise, vanillikastme või vanillijogurtiga.

Samamoodi võid valmistada ka virsikuid, nektariine või õunu. Õunad küpsevad umbes 30 minutit. Purusegu võid teha ka purustatud mandlitest või sarapuupähklitest või kaerahelvestest. Sel juhul saad puru valmistada kausis segades, ilma köögikombainita.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *