Maitsvas pirnipirukas kohtuvad pirni, fetajuustu ja karamelliseeritud sibula maitse. Röstitud India pähklid lisavad pähklimaitset ja krõbedust. Värske tüümiani varred annavad piruka välimusele viimase lihvi. Pirnipirukas maitseb hästi nii soojalt kui ka külmalt.


Koostisosad:
1 suurem pirn
400 g valmis pirukatainast (külmutatud)
2 sibulat
1 sl rapsiõli
200 g fetajuustu
1 sl Dijoni sinepit
1/2 dl piima
1 kanamuna
1/2 tl soola
1/4 tl purustatud musta pipart
1 sl (värske) tüümiani lehti

Piruka peale
90 g riivjuustu
1/2 dl purustatud India pähkleid
tüümiani

Valmistamine (ahi 200 °C)

Sega kausis kokku fetajuust, sinep, piim, muna, sool, pipar ja tüümian.

Võta pirukatainas sügavkülmast aegsasti välja, et see sulaks. Pese ja poolita pirn. Eemalda südamik ja lõika pirn viiludeks. Koori ja viiluta sibulad. Kuumuta sibulat pannil õlis keskmisel kuumusel umbes 20 minutit.

Suru tainas pirukavormi (läbimõõt 24 cm) põhjale ja äärtesse. Kalla fetasegu tainale. Tõsta täidise peale sibulad ja pirnid. Puista peale riivjuust ja purustatud India pähklid. Kaunista tüümianiga. Küpseta 200 kraadi juures umbes 45 minutit. Paku valmis piruka juurde värsket salatit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *