Bobotie on Lõuna-Aafrika päritolu traditsiooniline küpsetis – praetud vürtsikas hakkliha kaetakse piima-munaseguga. Hakklihavormis on tunda puuviljaseid ja mahedalt vürtsikaid maitseid. Kõhtu täitev kartuli-sibulasegu on põhjamaine täiendus, mis lisab roale toekust.


Koostisosad (4 portsjonit)
400 g veisehakkliha
1 küüslauguküüs
1/2 tl karripulbrit
1 tl soola
1 mango
500 g külmutatud kartuli-sibulasegu
1/2 dl mandlilaaste
2 kanamuna
250 ml täisrasvast piima

Lisaks
1/2 sl rapsiõli vormi määrimiseks
1/2 dl mandlilaaste pinnale

Valmistamine (ahi 200 °C)

Pruunista hakkliha omas rasvas. Koori ja peenesta küüslauk. Lisa küüslauk ja ülejäänud maitseained pannile.
Loputa mango. Lõika mango viljaliha lapiku kivi küljest lahti. Eemalda koor ja lõika mango kuubikuteks. Sega kuubikud hakkliha hulka.
Määri 3-liitrine ahjuvorm õliga. Kalla kartuli-sibulasegu vormi. Sega hulka hakklihasegu ja mandlilaastud.
Löö munad kaussi ja sega hulka koor. Kalla segu vormi. Kaunista mandlilaastudega.
Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 45 minutit. Paku juurde värsket salatit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *