Satsumast mahlakust ammutavas kana-riisivormis on tunda Aasia maitseid ja just parasjagu tšilli soojust. Vormi juurde pakutava jogurtikastme saab nobedalt valmis teha sel ajal, kui broiler ahjus küpseb.

Koostisosad (4 portsjonit)

Marinaad

4 satsumat
1/2 sidrunit
1 sl tšillipastat sambal oelek
2 sl sojakastet
2 tl mett
1/2 tl musta pipart
2 dl vett

Riisipadi

3 dl jasmiiniriisi
4 broilerifileed või 8 naha ja luudeta broilerikintsu

Peale: 2 satsumat

Jogurtikaste

200 g Kreeka jogurtit
1/2 sidrunit
1 tl mett
1/4 tl soola
1/4 tl musta pipart

Valmistamine (ahi 200 °C)

Pressi kaussi nelja satsuma mahl. Pese sidrun, riivi koor ja pigista mahl välja. Sega pool sidrunimahlast (umbes 2 sl) ja pool riivitud sidrunikoorest satsumamahla hulka. Hoia ülejäänud sidrunimahl ja riivitud sidrunikoor jogurtikastme jaoks.

Sega tšillipasta, sojakaste, mesi, must pipar ja vesi satsuma- ja sidrunimahla hulka.

Laota riis (umbes 3-liitrisesse) ahjuvormi ja lao riisi peale broilerifileed. Lõpuks kalla vormi marinaad. Küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit.

Valmista kaste. Sega ülejäänud sidrunimahl ja riivitud sidrunikoor, mesi, must pipar ja sool jogurti hulka. Tõsta külmikusse maitsestuma.

Koori satsumad ja lõika umbes 0,5 cm paksusteks viiludeks. Võta vorm ahjust ja puista peale satsumaviilud. Küpseta ahjus veel 10 minutit.

Paku satsumabroileri juurde jogurtikastet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *