See vana kooli klassika saab hooajalise hõngu, kui asendad Rooma salati Brüsseli kapsa ehk rooskapsaga. Kui kastme valmistamiseks aega või hakkamist napib, vali poeriiulilt Gourmet Clubi Caesari kaste.

Caesari salat rooskapsastest

Koostisosad (4 portsjonit)

600 g Brüsseli kapsast
100 g parmesani või muud sarnast kõva laabijuustu, näiteks Valio Forte

Kaste

1 küüslauguküüs
1 muna
4 anšoovisefileed
2 spl sidrunimahla
1 tl Dijoni sinepit
1/4 tl purustatud musta pipart
1/4 tl soola
1 tl mett
1 dl mahedamaitselist oliiviõli

Krutoonid
4 viilu Fazer Pagarite ciabattat või tavalist röstsaia
1 spl oliiviõli
1 spl Vahemere ürdisegu

Lõika saiaviilud suhkrutüki suurusteks kuubikuteks. Kuumuta pannil õli, lisa saiakuubikud ja ürdisegu. Küpseta aeg-ajalt keerates 6-7 minutit, kuni saiapalad muutuvad kuldkollaseks ja krõbedaks. Tõsta sai kaussi ja jäta pann rooskapsaste röstimist ootama.

Koori küüslauguküüs ja riivi see peenema riiviga. Mõõda kastme koostisosad, välja arvatud õli, sauseguri kannu. Püreesta ühtlaseks. Hoia sausegur töös ja lisa õli õhukese joana nii, et ee emulgeerudes kastme paksemaks muudaks.

Loputa rooskapsad voolava vee all, nõruta ja eemalda kapskestelt jämedad varreosad. Eemalda pealmised kergesti eralduvad lehed ja viiluta tihedam sisemus õhukesteks ribadeks. Rösti lehti ja ribasid kuumal pannil (ilma õlita!) pidevalt segades 4-5 minutit. Kalla kapsas serveerimisalusel evõi laia madalasse kaussi.

Lõika juust õhukesteks laastudeks või riivi jämeda riiviga. Sega rooskapsaste hulka krutoonid ja juustulaastud, tõsta peale kaste ja sega kergelt läbi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *