Lihtsa õunapiruka tainast pole vaja sõtkuda, selle saab lihtsalt ühtlaseks segada. Samuti pole tarvis õunu koorida. See õunapirukas valmib ümmarguses pirukavormis.

Koostisosad (8 portsjonit)

4–5 õuna
2 1/2 dl nisujahu
1 1/2 dl suhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
75 g võid
2 dl hapupiima
1 kanamuna
2 tl suhkrut
1 tl kaneeli

Lisandiks vanillikastet või -jäätist

Valmistamine (ahi 200 °C)

Reguleeri ahi 200 kraadile. Määri pirukavorm (läbimõõt 24 cm). Loputa õunad, eemalda südamed ja tükelda.

Sega kausis omavahel kuivained. Sulata või. Lisa hapupiim, veidi jahtunud sulavõi ja lahti klopitud muna jahu hulka. Sega ühtlaseks tainaks ja kalla tainas vormi.

Lao õunaviilud tainale ning puista peale kaneeli ja suhkrut.

Küpseta pirukat ahju keskmises osas umbes 30 minutit. Paku pisut jahtunud pirukat vanillikastme või -jäätisega.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga