Kõik me käime poes. Kes iga päev, kes harvem, aga päris käimata ei saa vist keegi. Oled sa aga mõelnud, miks mõne poe kohta öeldakse hüpermarket ja teise kohta supermarket? Kas tegu on vaid erineva nimetuse või ka sisulise vahega? Sellest siinses loos lähemalt räägimegi.

Septembri algul avame Tiskres uue Prisma supermarketi

Prisma ketti kuulus veel viimase ajani 8 hüpermarketit ja 1 pesamuna – Vanalinna Prisma supermarket. Nüüd on aga supermarketite rivi jõudsalt täienemas. 19. augustil avasime esimese omasuguste seas – uuel kontseptsioonil põhineva Linnamäe supermarketi. Tallinna idaserval asuvale Linnamäe supermarketile järgneb 2. septembril avatav Tiskre supermarket ning 2022. aastal ootavad avamisjärge järgmised neli – Saue, Roo (Harku), Rapla ja Maardu Prisma supermarketid. Kuigi lähiaastate laienemisplaanid toovad kaasa nii hüper- kui supermarketeid üle terve Eesti, saavad lähiajal avatavad Prismad põhinema supermarketi formaadil.

Saue Prisma avab uksed 2022. aastal

Aga mis vahe on siis hüper- ja supermarketil? Vastus on lihtne – vahe on poe pindala suuruses ja kaubavalikus.
Hüpermarketit iseloomustab supermarketist oluliselt laiem toidu- ja tööstuskauba valik ning selleks läheb vaja ka rohkem ruumi. Kui supermarketite pindala jääb umbes 800-4000 m2 vahele, siis hüpermarketitel on pinda 8000-12500 m2. Näiteks Rocca al Mare Prisma, mis on ühtlasi ka kogu Eesti kõige suurem hüpermarket, laiubki lausa 12500 ruutmeetril. Tänu nii suurele poepinnale saame Rocca al Mare hüpermarketis pakkuda eriti laia valikut spordi- ja matkatarbeid, aiatooteid ja grillivahendeid, suuri ja väikseid kodumasinaid ja –elektroonikat, remonditarvikuid (sh tasuta värvide toonimise võimalust) ning käsitöö- ja kodukaupa. Lisaks tööstuskaubale iseloomustab Eesti suurimat hüpermarketit ka eriti lai toidukauba valik erinevatest rahvusköökidest ja oma kalasuitsutusahjuga Food Marketist imiku- ja lemmikloomatoitudeni.

Rocca al Mare Prisma Food Marketi teeninduslett

Rocca al Mare Prismaga võrreldes tundub meie väikseim pood – Vanalinna Prisma – õige pisike, kuid tema kasuks räägib võimalus osta kõik vajalik justkui möödaminnes ja seda kesklinna soodsaimate hindadega. Värskelt pressitud apelsinimahl, kuum kohv, värsked saiakesed, kerge kõhutäis Picadeli salatibaarist või hoopis värskelt valminud Itsudemo sushi, lisaks igapäevane toidukaup ja valik esmatarbekaupu ootab läbiastujat vanalinna veerel Aia ja Vana-Viru tänava nurgal.

Selline saab olema järgmisel aastal avatav Maardu Prisma

Ülejäänud Prisma hüpermarketid on meie suurimast, Rocca al Mare Prismast veidi väiksemad ning tulevased supermarketid Vanalinna Prismast suuremad. Erinevalt hüpermarketite eriti laiast tööstuskauba valikust on supermarketites esindatud hea valik  ilu- ja hügieenitooted, puhastusvahendid ja väike valik muud esmatarbekaupa. Hüpermarketites saadaolevat tööstuskaupa saab aga ePrisma kaudu mugavalt koju või pakiautomaati tellida.

Supermarketeid rajades soovime luua mugavaid kodupoode, mis asuvad peamiste elamurajoonide lähedal ning pakuvad kohalike püsiklientide ootustele vastavaid tooteid ja teenuseid. Seepärast anname enne iga järgmise supermarketi avamist sõna ka tulevastele klientidele, uurides nende eelistusi Prisma kodulehel oleva küsimustiku abil. Ka peale poe avamist saavad kliendid meelepärase tootevaliku kujundamisel kaasa rääkida, jättes kaupluse infoletis asuvale soovikaardile oma tagasisidet, milliseid tooteid veel poe valikusse lisada võiks.

2022. aastal kerkib Harkusse Roo Prisma

Kõikides Prisma kauplustes saab kasutada PrismaEkspressi ostupulti, uutes supermarketites teevad kauba eest tasumise kiiremaks ja mugavamaks uudsed iseteenindus- ja hübriidkassad. Sarnaselt olemasolevatele Prismadele leiab ka uutest supermarketitest värske apelsinimahla masinad ja ananassilõikurid, kuumade jookide automaadi, kohapeal pagaritooteid valmistava Fazer Pagari, valmistoitu, värsket liha ja kala pakkuva Food Marketi, Picadeli salatibaari ja Itsudemo sushivaliku.

2 Comments

  1. Prisma kliendikaart oleks igati teretulnud. Paljud ei soovi Id-kaarti iga päev kaasas kanda.

    1. Arusaadav, siis ongi abiks plastikust Konto kaart, mille saate osta Prisma infoletist. Üldjuhul pakume tasuta Konto kaarti uute kaupluste avamisel, näiteks 2.septembrist alates paari nädala jooksul Tiskre Prismas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *